Veelgestelde vragen

Onderstaand een verzameling van veelgestelde vragen (FAQs)

 • Welke specialisaties naast fysiotherapie zijn aanwezig bij het MTC Delft?
  Het Medisch Training Centrum Delft heeft naast fysiotherapie de volgende specialisties: -Orthopedisch Manuele Therapie -Sport-fysiotherapie -Kinder-fysiotherapie -Psychosomatische fysiotherapie -Medisch Trainings Therapie -Dry Needling -Medical Taping Concept. Ook wordt er pilates gegeven in ons centrum. Door de combinatie van de trainingszaal met Life Fitness apparatuur en onze deskundigheid zijn wij het centrum voor bewegen en revalidatie.
 • Hoe lang duurt een fysiotherapie behandeling?
  De behandeling duurt maximaal 30 minuten. De therapeut bepaalt de tijd die nodig is om u te behandelen. Dit geldt in principe voor alle specialisaties.
 • Is de praktijk rolstoel toegankelijk?
  Zowel de praktijk in Delft als de praktijk in Ypenburg is rolstoel toegankelijk.
 • Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?
  Vanaf 2006 bestaat er in Nederland de directe toegankelijkheid fysiotherapie. Hierdoor heb je geen verwijzing meer nodig voor de behandelingen. Je kan dus zonder langs de huisarts te gaan contact met ons opnemen voor een afspraak. Bel 015-2628160 voor ons secretariaat of vul het contactformulier in en vraag of wij u terug willen bellen.  
 • Zit fysiotherapie in het basispakket of moet ik zelf betalen voor de behandeling?
  Fysiotherapie zit niet in het basispakket. U heeft een aanvullende verzekering nodig voor fysiotherapie. Als u een aanvullende verzekering heeft wordt in principe de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt uw aanvullende verzekering checken in uw polisvoorwaarden of contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Heeft u geen aanvullende verzekering dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. De tarieven vindt u hier.
 • Wat moet ik meenemen bij mijn eerste consult?
  Bij uw eerste consult mag u meenemen een handdoek, een ID-kaart en een verzekeringspasje. Heeft u gegevens van eerder onderzoek of eenverwijsbrief van specialist/huisarts dan kunt u deze ook meenemen.