Medische trainingstherapie

Na enkele behandelingen kan de orthopedisch manueel therapeut met u samen besluiten dat uw behandeling wordt voortgezet als medische trainingstherapie. Deze behandelvorm vindt plaats met gebruik van speciale fitnessapparatuur in de trainingszaal van het MTC Delft.

Hoe werkt medische trainingstherapie?

Uw therapeut maakt voor u een revalidatieprogramma. Dit programma is specifiek gericht op het behandelen van uw klacht en heeft als tweede doel het verbeteren of op peil houden van uw conditie.

In de trainingszaal werkt u onder begeleiding van een therapeut aan uw programma, met gebruik van de speciaal voor medische trainingstherapie ontwikkelde apparatuur. In de eerste instantie zal dit een op een zijn, wanneer u de oefeningen genoeg eigen hebt gemaakt traint u met meerdere patiënten tegelijkertijd. Tussentijds wordt uw voortgang gecontroleerd door uw therapeut. Uw therapeut houdt de vinger aan de pols en stuurt bij waar nodig.

Een belangrijk kenmerk van medische trainingstherapie is dat uw eigen inzet voor een groot deel het succes van de behandeling bepaalt. Dit betekent dat u bij deze behandelvorm veel controle over uw behandeling heeft.

Medische trainingsapparatuur

De apparatuur is in drie groepen opgedeeld en staat op een bepaalde volgorde. Deze volgorde is erg belangrijk bij het trainen. De belasting wordt geleidelijk zwaarder en de moeilijkheidsgraad loopt op. Het langzaam zwaarder maken van de training voorkomt dat u overbelast wordt.


Praktische informatie

  • U kunt in het MTC Delft gebruik maken van kleedgelegenheid en douches
  • Tijdens uw behandeling in de trainingszaal is gebruik van een handdoek verplicht
  • In verband met de hygiëne is het niet toegestaan om buitenschoenen te dragen in de zaal
  • Bij afwezigheid van de therapeut is het betreden van de zaal niet toegestaan.