Stoelyoga

Stoelyoga

Stoelyoga is een yogavorm waarbij alle oefeningen zittend op een stoel worden gedaan. Tijdens de les wordt op een rustige manier gewerkt aan het versterken van spieren en het versoepelen van gewrichten. Daarnaast vermindert het spanning en verbetert het de motoriek.

Voor wie:
Stoelyoga is voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of fysieke conditie. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en je mag je schoenen aanhouden als je dat prettig vindt. De houdingen worden aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de deelnemers. Juist ook voor mensen die moeilijk ter been zijn of in een rolstoel zitten is stoelyoga geschikt.

Stoelyoga en artrose:
Stoelyoga is een effectieve oefentherapie voor mensen met artrose. De ontspannende bewegingsvorm heeft een positieve invloed op pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. Uit een studie van het Amerikaanse Johns Hopkins Arthritis Center blijkt dat binnen 8 weken (stoel)yoga kan leiden tot minder pijn, meer energie en een betere stemming.

Docent:
De les wordt gegeven door yogadocente Esther Boom. Naast haar teacher training tot yogadocent heeft zij diverse gevorderde cursussen en workshop gevolgd waaronder yoga voor mensen met chronische klachten zoals artrose en fibromyalgie. Daarnaast is zij ervaringsdeskundige als het gaat om yoga en fysieke beperkingen.

Lestijden
Vrijdag van 19:00 tot 20:00.
Het is een 6 weekse training voor 45 euro.
Voor een gratis proefles kunt u contact opnemen met het secretariaat.