Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport (als professional of amateur) of wil gaan sporten.
Wanneer naar de sportfysiotherapeut?
De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na een ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De fysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in onze modern ingerichte sportzaal. Hiernaast zijn wij als MTC Delft verbonden aan diverse sportverenigingen (Fortuna, Excelsior, Punch) en in dienst van sportbonden (KNKV, dames waterpolo). Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg. Zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met deskundigen die verantwoordelijk zijn voor het arbobeleid bij bedrijven.