ATDS Fit test

ATDS staat voor ‘Anaerobic Treshold Detection System’ en is een wetenschappelijk onderbouwde sportmedische inspanningstest. Aan de hand van de resultaten wordt er op maat een persoonlijk en doelgericht trainingsprogramma opgesteld. De ATDS Fit test is voor iedereen geschikt mits hij of zij de inspanningstest kan uitvoeren. De test is speciaal ontwikkeld voor kwaliteitssportscholen en fysiotherapeuten die hun klanten/leden verantwoord en effectief willen laten trainen. In de praktijk blijkt dat maar liefst 50% te licht of te zwaar traint. Met de ADTS-test worden de geplande persoonlijke doelstellingen weer echt haalbaar en worden trainingen zinvol. Dat werkt motiverend en stimuleert jou door te gaan met sporten.

De ATDS-test.
Na een intakegesprek voor de benodigde (medische) achtergrondinformatie kan de ATDS Fit test worden afgenomen. De complete test bestaat uit een ‘test in rust’ en de ‘inspanningstest’ op de medische test-fiets. Tijdens de ‘test in rust’ doe je dus helemaal niets gedurende een tweetal minuten. Tijdens de inspanningstest wordt het vermogen op de fiets opgebouwd terwijl je tussen de 65 en 100 omwentelingen per minuut dient te behouden. Afhankelijk van je fysieke gesteldheid duurt deze test tussen de 7 en 20 minuten. Tijdens de testen wordt met een speciale draadloze band die om je borstkas wordt bevestigd onder andere het volgende gemeten: Hartfrequentie, Ademhaling, Maximale zuurstof opname, VO2 Max, Aerobe /Anaerobe drempel en Trainingszones. Zo wordt onder andere de maximale zuurstofopname, de anaerobe trainingsdrempel (omslagpunt) en maximale belasting in kaart gebracht. Dankzij de meting van de HRV kan er een indicatie gegeven worden van de mate van stress. Aan de hand van dit rapport wordt een optimaal trainingsprogramma opgesteld afgestemd op jouw fysieke en mentale gesteldheid.

Uitleg testresultaten.
De resultaten van de inspanningstest kunnen na het afnemen van de test direct op de computer worden afgelezen. De fysiotherapeut maakt voor jou een uitdraai en bespreekt de resultaten. De uitkomst van de ATDS Fit test geeft voor alle verschillende cardio-apparaten de persoonlijke hartfrequenties voor vetverbranding (afvalzone), suikerverbranding (conditiezone) en verzuring aan. Zo kun je op ieder apparaat trainen met de juiste hartslag die voor jouw trainingsdoel geschikt is. Deze testgegevens zijn ook te gebruiken bij alle (buiten)sporten. Dit betekent dat je doeltreffend kan trainen voor de persoonlijke doelstellingen die je in samenspraak met jouw fysiotherapeut / trainer hebt opgesteld.

Wil je een keer deze test ondergaan? Neem dan contact op met Maarten van der Klis via het contactformulier of bel met ons secretariaat op 015-2628160.

Bron en delen tekst: ATDS