Fysiotherapeut Maarten van der Klis

Maarten vd Klis fysiotherapie

Echografist, ATDS-testen, COPD therapeut, Hardloopanalyses

In 2009 heb ik mijn opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht voltooid. Sindsdien werk ik met veel plezier op het MTC Delft.
Ik heb veel affiniteit met sport, met name voetbal en tennis/padel en hardlopen. Mijn achtergrond in het voetbal heeft me de benodigde ervaring met de bijkomende blessures opgeleverd. Verder heb ik interesse in de (sport)fysiologie waar ik me binnen de praktijk ook mee bezig hou in de vorm van inspanningstesten (ATDS). Ik ben een fanatiek hardloper. Het maken van hardloopschema’s en het begeleiden van hardlopers naar een doel vind ik heel erg leuk.
De ATDS kan ik goed gebruiken icm het begeleiden van hardlopers. Voor het begeleiden van hardlopers heb ik diverse cursussen gevolgd. Analyseren van de looptechniek en deze verbeteren om snellere tijden te lopen doe ik i.c.m. video analyse. Hiernaast is hardlopen blessuresport nummer 1 in Nederland dus ik begeleid u graag pijnvrij door de kilometers.
In 2017 heb ik de opleiding tot echografist afgerond. Echografie is een vorm van diagnostiek dat steeds belangrijker wordt binnen de Fysiotherapie.  In het MTC Delft en MTC Ypenburg ben ik dan ook het aanspreekpunt voor de echografie.

Hiernaast heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van COPD patiënten.

Op onze dependance in Ypenburg ben ik het aanspreekpunt voor de Medische trainings therapie. 

Mail: maartenvanderklis@mtcdelft.nl

terug naar fysiotherapeuten