Fysiotherapeut Joel van den Brand

Joel van den Band fysiotherapeut

Vanaf sept 2022 ben ik in dienst bij het MTC en sinds 10 jaar fysiotherapeut. Ik heb al gemerkt dat het een leuk en enthousiast team is.

Ik ben specialist in myofasciaal* behandelen en medisch tapen, verder actief in lifestyle, personal training en sport.

Kort gezegd maak ik mensen vanuit een holistische aanpak bewust van hun lichaam waar ze rekening mee moeten houden om gezond door het leven te gaan.
Het lichaam benader ik als één geheel waarin ik onderlinge verbanden maak en zo ook behandel. Lifestyle neem ik hier in mee.
In lifestyle kijk ik naar alle factoren die van invloed zijn op je gezondheid en klachten veroorzaken. Denk aan goede voeding, maar bijvoorbeeld ook je zithouding thuis en op werk, en luister je eigenlijk wel naar je lichaam? of negeer je pijnklachten en is prestatie belangrijker? Ik zet je aan het denken en help in gedragsverandering om tot jouw doel te komen.

Ik houd van bijna alle sporten en ben zelf ook fanatiek sporter, mijn ervaringen komen goed te pas in de behandeling van sport specifieke klachten, preventie en advies.
mijn succesformule is werken vanuit eigen ervaringen. Door diep te zoeken, te ontdekken, eigen te maken en te doen.
Een levensmotto van mij is; het gaat er niet om waar je begint, maar waar je eindigt.
Wat ik belangrijk vind? Plezier hebben in alles wat je doet. Een plezier van binnenuit die elke situatie kan omdraaien.

*Myofasciaal betekent letterlijk spier-bindweefsel. Deze lagen zitten onder de huid en spelen een belangrijke rol in het lichaam. Zo zijn ze de verbinders van gewrichten, brengen ze o.a. krachten over en geven ze mee in bewegen. Een optimale staat ondersteunt het alledaagse leven en sportprestaties.

terug naar fysiotherapeuten