Pilates

Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam, ontwikkeld door Joseph Pilates. De methode is gericht op het creëren van evenwicht tussen kracht, controle en lenigheid. Het verder ontwikkelen van deze elementen ondersteunt de behandeling van lichamelijke klachten. Ook als er maar een lage belasting van de spieren mogelijk is, is pilates een geschikte training. Een sessie bestaat uit verschillende langzame grondoefeningen waarbij de spieren worden gerekt en versterkt, de gewrichten los worden gemaakt en spanningen worden weggenomen.

Nadia is onze docente en zal zich hieronder even voorstellen.

Mijn naam is Nadia Kohne, ik ben geboren en getogen in Delft. Al sinds jongs af aan is sporten mijn passie en sinds 2006 heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt en ben ik werkzaam als fitnessinstructrice in een sportschool. Dit begon als bijbaan maar na het volgen en afronden van de opleiding “Sport en Bewegen” ben ik fulltime werkzaam in deze sportschool. In de loop der jaren heb ik  mij verder ontwikkeld met het geven van de groepslessen Pilates, kinder Zumba , Zumba , Insanity en Yoga.

Waarom ik Pilates aan iedereen kan aanraden:

Pilates is een trainingsprogramma dat het lichaam snel, verantwoord en doeltreffend ‘in shape’ brengt.  Tijdens de lessen motiveer ik de deelnemers, kijk ik of de oefeningen goed uitgevoerd worden en corrigeer ik houdingen waar nodig en draag ik op deze manier mijn steentje bij aan de gezondheid van de deelnemers. Hier haal ik veel voldoening uit. Het geheim van Pilates zit hem in de eenvoud en doeltreffendheid van de oefeningen. Door de spieren bewust te leren aanspannen verbetert je houding. Door de passieve leefstijl neemt het aantal vezels dat actief deelneemt aan een beweging af. Je hebt ze wel, maar je gebruikt ze niet. Veelal geeft dit lichamelijke klachten zoals rugpijn, bekkenklachten, schouderklachten en spanningen in de nek. Door de precieze aanspanning bij de Pilates oefeningen leer je ze inschakelen en verdwijnen de klachten. Pilates is de perfecte manier om het lichaam weer te leren kennen. Het leert je om elk spiertje bewust aan te spannen. Niet alleen de oppervlakkig gelegen spieren, maar ook de dieper gelegen spieren. Zelfs de bekkenbodemspieren leert het lichaam weer onder controle te krijgen. Als deelnemer kun je op eigen niveau trainen, de oefening passen we op uw niveau aan.

Bent u enthousiast en wilt u het zelf ervaren, kom dan snel  een gratis proefles volgen.

tot dan!

Met sportieve groet,Nadia Kohne

 


Praktische informatie

Docentes

Nadia Kohne

Lestijden

Voor een gratis proefles kunt u contact opnemen met ons secretariaat.

Woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur en van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Tarieven per 01-01-2016:
Maand abonnement voor 1 maal per week: €32,50
Losse les kost €10,-.