Golf fysiotherapie

Golf fysiotherapie
Patrick Danny van Hoof is onze golf physio-trainer.

Beter en blessurevrij spelen
Golf-fysiotherapie richt zich op de specifieke bewegingen van de swing. Bij golf is uw houding van groot belang, zowel voor uw prestaties als voor uw gezondheid. Om klachten te verhelpen of te voorkomen, en om uw houding te optimaliseren, bent u bij het MTC Delft aan het juiste adres.

Is golf-fysiotherapie iets voor mij?
Misschien heeft u wel eens last van uw voeten, benen of rug na een rondje op de baan. Uw golf-fysiotherapeut is speciaal opgeleid om klachten die tijdens en na het golfen kunnen optreden te analyseren en verhelpen. Hij kan er dus voor zorgen dat u weer comfortabel kunt bewegen, zowel tijdens als na het golfen. Als u geen klachten heeft kunnen wij u toch iets bieden om uw swing te verbeteren. Oefeningen gericht op het verbeteren van uw coördinatie, uithoudingsvermogen en stabiliteit/kracht dragen bij aan uw fitheid en dit optimaliseert het plezier van de golfsport.

Hoe werkt het?
Uw golf fysiotherapeut is gespecialiseerd in het vinden van de oorzaak van klachten. En gaat met u op zoek naar oplossingen.
Grip, set up en swing zijn onvoldoende afgestemd op uw persoonlijke bewegingsvrijheid in gewrichten, spieren en uw coördinatie?
In uw persoonlijke houding en bewegen op de dag houdt u onbewust uw klachten in stand?
In het bewegingsspel van de swing overschrijdt u grenzen van gewrichten, gewrichtsbanden, spieren en pezen?
U bent gevoelig voor ontstaan van overbelastingsklachten of u heeft beperkingen?
Gebruik van teveel kracht, rukkerige beweging bij de swing, gebrek aan conditie of coördinatie, onjuiste grip, beperking in spierlengte en beweeglijkheid in gewrichten zijn allen op te lossen door het verbeteren van de beperkingen en trainen.
Dus oorzaakgericht oplossen door afstemmen van de grip, set up en swing aan uw houding en bewegingsmogelijkheden en het verbeteren daar van.
Waar de oorzaak de golftechniek betreft, gaat oplossen natuurlijk in overleg met uw golfpro.

Goed en gezond golfen
Wij gaan in overleg met uw (PGA) golfprofessional; deze is tenslotte de expert als het gaat om verbetering van uw technieken. Samen kunnen wij interventies in uw programma inbouwen, gericht op verbetering van zowel uw spel als uw gezondheid. Stabiliteits– of mobiliteitsoefeningen bijvoorbeeld, andere fysiotherapeutische technieken of eventueel het gebruik van hulpmiddelen. Zo worden belasting en belastbaarheid optimaal op elkaar afgestemd, teneinde blessures te verhelpen en voorkomen.