Fysiotherapeut Sam van der Hoeven

Algemeen Fysiotherapeut

Na het afronden van de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden mag ik mijzelf sinds januari 2023 fysiotherapeut noemen. Voorafgaand aan de opleiding heb ik mijn VWO-diploma behaald aan het Christelijk Lyceum Delft. In deze middelbare school periode is mijn liefde voor de stad Delft ontstaan, een plek waar ik nu ook werkzaam mag zijn.

Ik kom oorspronkelijk uit Schipluiden maar woon nu sinds twee jaar in Wateringen. Ik ben een groot liefhebber van sport en vroeger was het mijn droom om profvoetbalster te worden. Ik zit sinds mijn 6e jaar op voetbal en voetbal nog steeds met veel plezier (maar wel op amateurniveau) bij v.v. Lyra.

Ook haal ik veel plezier uit het oplossen van puzzels in de vorm van een escape room of het helpen van patiënten met complexe gezondheidsproblemen. Ik zoek graag dingen tot op de bodem uit en ik vind het belangrijk om zo veel mogelijk op een wetenschappelijke manier te werk te gaan. In september 2023 zal ik dan ook starten met de master Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Uiteindelijk wil ik met deze master op zak de koppeling kunnen maken tussen de praktijk en (wetenschappelijk) onderzoek binnen het vakgebied.

terug naar fysiotherapeuten